Claire Z tweede in CSIO La Baule

Het Belgische team is tweede geworden La Baule, waar de aftrap gegeven werd van de jumping landencompetitie in Divisie I. Vorig jaar wonnen de Belgen zowel het eindklassement als de finale van de landencompetitie in Barcelona en het is duidelijk dat ze ernaar streven om die resultaten opnieuw te evenaren. Het Belgische team bestond uit Niels Bruynseels, Grégory Wathelet, Nicola Philippaerts en Pieter Devos die Claire Z (Clearway x Coronado) zadelde voor de gelegenheid. Pieter en Claire Z misten hun start in de eerste ronde, maar maakten een sterke comeback in ronde twee, waarin ze met één puntje voor tijd door de eindmeet galoppeerden. België eindigde tweede met een totaal van vijf strafpunten na Zwitserland (4 strafpunten) en voor Frankrijk (8 strafpunten).

Naast de zilveren medaille in de landenprijs, slaagde Grégory Wathelet er ook in om derde te worden met de tienjarige Spike van de Withoeve Z (Sting vd Withoeve x Rival Z). De 1.45m proef met twee fasen bestond uit 50 ruiters, waarvan 28 de tweede fase haalden en 7 het dubbel foutloos deden. Grégory en Spike zetten in de tweede fase een tijd van 25.69 seconden neer en snoepten zo met 0,01 seconde verschil de podiumplaats af van Cian O’Connor (Baronescha), die juist buiten de top drie eindigde.

De pechvogels van de vijfsterren grote prijs waren Pedro Junqueira Muylaert met Prince Royal Z MF S (oorspronkelijk Prince Royal Z de la Luz). Zij lieten alle balken netjes omhoog, maar finishten met één strafpuntje voor tijdsoverschrijding en zagen de barrage net aan zich voorbij gaan. Het leverde de de Braziliaan en de zoon van Prince de Revel x Ramiro Z nog een negende plaats op.

Daarnaast werden Wouest de Cantraie Z (Winningmood x Calvin Z) en Guillaume Canet opeenvolgend zesde en derde en sprongen ze ook naar een negende plaats in de 1.35m CSI1* GP.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?