Chica B Z en Martin Fuchs schitteren in Madrid

Wat een weekend voor Martin Fuchs in Madrid! De 27-jarige Zwitser verscheen met twee paarden aan de start in deze Spaanse manche van de global Champions Tour en dat legde hem geen windeieren. Het volledige concours sprongen Fuchs en zijn paarden geen enkele balk uit de lepels en verzamelden ze maar eventjes de overwinning in de Global Champions League, winst in de Grand Prix (Chaplin) en twee tweede plaatsen, in totaal goed voor net geen € 170.000!

De tienjarige Canturano Z-dochter Chica B Z (vm: Berlin, f: familie Berben) was één van de twee paarden die Martin Fuchs in de winningmood bracht. Na haar foutloze rit in de eerste teamcompetitie en de overwinning van de London Knights in deze GCL, schitterde Chica B Z ook in de 1.55m hoofdproef op zondag. Van de 36 deelnemers, zagen we negen combinaties terug in de barrage. Maikel Van der Vleuten en Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) eindigden met negen strafpunten op de negende plaats, nadat ze op vrijdag al eens derde werden in de 1.45m-proef met twee fasen. Wanneer Martin Fuchs en Chica B Z aantraden als de laatste starters van de barrage, stonden Frank Schuttert en Queensland E (fokker Emmanuel Wera noemde hem oorspronkelijk Quinto de la Hamente Z) aan de voorlopige leiding met 39.07 seconden. Het was voor de Nederlander en de nakomeling van Quickfire de Ferann x Socrate de Chivre spannend tot de laatste seconde, want Martin Fuchs en Chica B Z zetten alles op alles om te winnen. 39.85 seconden verschenen op het scorebord, waardoor Fuchs en Chica B Z de runners-up werden en Zangersheide op één en twee finishte! 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?