Chellano Z-nakomelingen winnen

De internationale concours van Neumünster in Duitsland, Carmona-Sevilla in Spanje en Wellington in Amerika hebben één ding gemeen: Chellano Z-nakomelingen die de overwinningen wegkaapten.

De Duitse young rider Justine Tebbel won voor eigen publiek een 1.45m proef rechtstreeks op tijd met Grundig Baltimore. Deze Chellano Z x Wiensender-ruin werd geboren bij Frans Van Linden, die hem Claudio van het Voorbos noemde. Baltimore startte zijn internationale carrière onder Gerco Schröder bij Eurocommerce en springt nu op achttienjarige leeftijd nog steeds overwinningen bij elkaar. In Neumünster werd Baltimore de dag nadien ook nog vierde.

Tijdens de voorbije twee weken van de Sevilla Horse Tour waren Chella d’Amour SB Z en haar 64-jarige Argentijnse ruiter Fidel Segovia al goed voor twee overwinningen, een tweede en een derde plaats op 1.35m-niveau. Elke keer deze dochter van Chellano Z x Ithou d’Amour aan de start verscheen, eindigde ze binnen de top drie! Chella werd gefokt door Stal Jomi uit Torhout.

De Britse topruiter Ben Maher verzekerde zich met de Z-hengst Cirus du Ruisseau Z van de overwinning in de $20,000 Palm Beach Masters Speed Tour. In deze 1.40m hoge speedproef werden weinig fouten gemaakt. De helft van de 40 deelnemers bleef foutloos en de strijd om de kortste tijd was een feit. Toch slaagde niemand erin het sneller te doen dan de 57.22 seconden van Ben Maher en zijn negenjarige Chellano Z x Carthago Z-zoon, gefokt door  A. Vandepapeliere-Deflinne.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?