Castor vh Molenhof Z palmt Knokke Hippique volledig in

Kent u Castor vh Molenhof Z al? Deze zoon van Catoki x Richebourg sprong zich in Knokke Hippique letterlijk in de kijker. Armand Van Tricht fokte hem twaalf jaar geleden en sinds juni zien we hem in het internationale circuit onder Dominique Hendrickx. Dit paard sprong met Dominique tot nu toe uitsluitend foutloze omlopen! De eerste week van het Summer Circuit in Knokke Hippique was Castor goed voor twee tweede plaatsen, waaronder ook in de tweesterren Grote Prijs. Nog beter doen zou haast onmogelijk zijn, maar niet voor Castor vh Molenhof Z. Afgelopen weekend wonnen Castor en Dominique in Knokke zowel de 1.50m kwalificatiewedstrijd als de 1.55m driesterren Grand Prix!

In die GP zagen we een sterk deelnemersveld terugkeren naar barrage met maar liefst 13 combinaties uit 56 starters. Wanneer er op het scorebord 36.06 seconden en de eerste plaats verschenen, ging de arm van Dominique voluit de lucht in. Bovendien bracht Castor hem duidelijk in de winningmood, want op zondag won hij ook nog de CSI2* GP met Bacardi Les Hauts.

Olivier Philippaerts behaalde ook mooie resultaten met Cigaret JVH Z, een nakomeling van Clinton x Kannan van fokker Jan Vermeiren. Nadat ze in de kwalificatie tweede werden achter Dominique Hendricks en Castor vh Molenhof Z, eindigden ze op een 10e plaats in de 3* GP met vier strafpunten in de barrage.

In de CSI1* GP werden er veel fouten gemaakt. Amper 7 van de 83 deelnemers plaatsten zich voor de barrage en in die barrage waren de Finse Maiju Mallat en Newton Alia Z (Nonplusultra 3 x Corrado I) de enigen die erin slaagden om de nul op het scorebord te houden, wat hen de overwinning opleverde. Daarnaast waren er nog ereplaatsen voor Jessica Mendoza die vijfde werd met de zevenjarige I-Cap CI Z (I’m Special de Muze x Air Jordan Z) en voor Alessandra Fuzzi die op de zesde plaats volgde met Grazia Z (VDL Glasgow vh Merelsnest x Concorde).

In de 1.40m finale voor zevenjarigen werd Agustin Covarrubias uit Chili tweede met de Z-merrie Vida Loca Della Marca (Vigo d’Arsouilles x Heartbreaker). Lieven Devos sloot de top drie af met Dawa de Greenbay Z (Diarado x Schilling ET).

De dubbele nulronde van Jeroen Appelen en Cajou van het Hobos Z (Clinton x Darco) in de afsluitende proef voor zesjarigen was goed voor een vijfde plaats.

Bij de vijfjarigen pakten Emma Stoker en Skylandria Z (Super Trooper de Ness x Indoctro) een gedeelde eerste plaats in de eerste twee Clear Round rubrieken. In de finale kwamen ze 2/10 van een seconde tekort voor de winst, waardoor ze verwezen werden naar de derde plaats.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?