Claire Z op het podium in Lyon

De wereldbekerwedstrijd van Lyon kende een spannende ontknoping, met 13 van de 40 combinaties die de barrage haalden. In eerste instantie zag het ernaar uit dat Jessica Springsteen (RMF Zecilie) haar allereerste wereldbeker zou winnen, maar Europees kampioen Martin Fuchs (Clooney 51) verbeterde haar tijd met 0,5 seconde en maakte er een Zwitserse zege van. Pieter Devos en Claire Z (clearway x Coronado) finishten net 0,1 seconde trager dan de Amerikaanse en mochten mee op het podium. Claire Z, gefokt door Ralph en Anita Wansart, verzekerde zich zo van een derde plaats in haar eerste wereldbeker van het seizoen.

Ook Evita SG Z en haar Italiaanse ruiter Emilio Bicocchi plaatsten zichzelf in de kijker in Lyon. In de vijfsterren Grote Prijs sprongen zij dubbel foutloos naar een vijfde plaats. Deze 10-jarige merrie van Verdi x Codexco werd in Italië geboren bij Giovanni Strini.

In de 1.50m rubrieken rechtstreeks op tijd waren de foutloze rondes van Robin Muhr met Vino Z (Vigo d'Arsouilles x Darco) en Max Kühner met Alfa Jordan Z (Air Jordan Z x Lancelot) goed voor plaats zeven en negen. Voor Stephex-amazone Petronella Andersson en Cassina Z (Casado van 't Gelutt Z x Lux Z) was er ook een negende plaats in de 1.40m-proef met twee fasen.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?