Canturano Z, Cicero Z en Levisto Z zorgen voor ereplaatsen

De Z-hengsten gaven hun visitekaartje af in Parijs. Naast Taloubet Z, hadden ook Canturano Z, Cicero Z en Levisto Z nakomelingen met sterke resultaten.

CSI5*

Martin Fuchs en Chica B Z, van Canturano Z x Berlin, lagen mee aan de basis van de overwinning van het Europese team in de Riders Masters Cup. Zowel in ronde één, een 1.45m speedproef, als in ronde twee, een 1.50m tabel C, zorgden Fuchs en Chica B Z voor het maximum aantal punten.

Pieter Devos verzamelde twee achtste plaatsen op 1.50m/1.55m-niveau met zijn 10-jarige, zelf gefokte Carpe Diem DV Z (PKZ Contact van de Heffinck x Orlando).

GP Salon du Cheval

In de nationale Grote Prijs van Salon du Cheval werd er op een hoogte van 1.45m gesprongen.  14 van de 33 combinaties haalden de barrage. In die barrage zette thuisruiter Benoit Cernin een tweede foutloze ronde neer met Ciesto vd Vogelzang Z, van Cicero Z. Hun chrono van 38.70 seconden leverde hen de tweede plaats op.

CSI2*

20 van de 52 starters behielden de nul in de 1.35m hoge speedproef. Louise Saywell uit het Verenigd Koninkrijk stuurde de 10-jarige Calvados Z-zoon Sharp Image (originele naam: Cayenne la Garette Z) in 51.87 seconden door de eindmeet en werd hiermee de vice-winnares.

CSI1*

Louise Ameeuw, de 13-jarige dochter van EEM organisator Christophe Ameeuw, verzamelde met Lover Boy Z zowel een derde als een tweede plaats in de CSI1* competitie. Lover Boy Z werd geboren bij Stoeterij Zangersheide. Hij is een kleinzoon van Levisto Z en de halfbroer van Take A Chance On Me Z. Louise en Lover Boy Z kwamen tweemaal ontzettend dicht in de buurt van de overwinning. In de 1.25m rubriek met twee fasen werden ze derde met 0,2 seconde verschil en in de 1.30m hoge barrage kwamen ze amper 0,04 seconde te kort.

De twaalfjarige Tjechische amazone Anna Marie Vitek slaagde er met Mama Mia Picobello Z (Mr. Blue x Carthago Z) ook in om zich telkens te plaatsen in de 1*-proeven en eindigden zowel eerste, tweede als achtste.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?