Bellissimo Z wint na LR proef ook CSI** GP!

In juni vorig jaar wonnen Thibeau Spits en Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin) hun eerste tweesterren GP. Gisteren deden ze exact hetzelfde op exact dezelfde locatie: het Azelhof in Lier. Thibeau Spits, die volgende maand pas 18 jaar wordt, kwam met Bellissimo Z tweemaal aan de start in Lier. En tweemaal gaven ze de concurrentie het nakijken! Hun zegereeks startte op vrijdagavond in de 1.45m hoge GP kwalificatie die eveneens een Longines Ranking proef was. Ze plaatsen zich met verve voor de Grote Prijs en ook hierin verliep alles naar wens. 13 van de 69 deelnemers mochten deelnemen aan de barrage, waaronder ook Thibeau en Bellissimo Z. Ze waren de eerste starters in de barrage en gingen opnieuw 100% voor de overwinning. De tienjarige Bellissimo Z uit de fokkerij van Patrick Sebrechts voerde alles perfect uit en zo was het winnende duo al meteen gekend. Geen enkele andere ‘paard en ruiter’ combinatie kwam echt in de buurt van de 34.87 seconden van Thibeau en Bellissimo.

Naast Bellissimo Z was er nog een ander Zangersheide geregistreerd paard in de barrage. De negenjarige Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) en zijn ruiter Maikel van der Vleuten waren in Lier elke proef foutloos en geplaatst. In de GP klokten ze af in een tijd van 38.72 seconden, waarmee ze derde werden. Zangersheide eindigde dus op plaats één en drie in de GP!

Andere Z-overwinningen kwamen van Attoucha Hero Z (Aganix du Seigneur Z x Diamant de Semilly) die de finale voor zevenjarigen won met haar amazone Melanie Gelin en Abbylithya Z (Andiamo Z x Faust Z) die opnieuw een 1.35m proef won onder Bart Anthonissen. Jerome Hurel volgde op de tweede plaats met Farouk de Hus Z (For Hero de Hus x Padarco van het Hertsveld) na een eerdere vierde plaats. Laurine Thijs snelde naar een overwinning met Champagne Pia Z (Chablis I Z x Quinar) op een hoogte van 1.20m. Charlotte Van Duppen pakte twee tweede plaatsen met Ever So Clever Merelsnest Z (Elvis ter Putte x Voltaire). De achtjarige Cicero Z-dochter Cybelle Z legde met Chanel De Baets alle parcours foutloos af en finishte telkens binnen de top 8 op 1.20m-niveau.

In de reeksen voor vijf- en zesjarigen won Isabelle Hanssens een proef met Elaba de Rie Z (Elvis ter Putte x Tornedo FCS). Laetitia Surin volgde op de tweede plaats met Odyssee Des Vergers Z (Ogano Sitte x Leonardo I). Ook een andere dochter van Elvis ter Putte, Elaba de Muze Z (vm: Bamako de Muze) maakte geen enkele fout onder Evert Van Mele. Dit duo was goed voor een tweede en negende plaats.

Tot slot sprong de achtjarige Louis Z onder David Malfait naar een derde plaats in de 1.40m speedproef. Louis Z is een nakomeling van Levisto Z x Quidam de Revel en komt uit dezelfde moederlijn als Clintrexo Z.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?