Bellissimo Z en Thibeau Spits pakken brons op EK Junioren


Junioren

Na zilver op het Belgisch Kampioenschap, pakt Thibeau Spits brons op het Europees Kampioenschap voor Junioren in Zuidwolde, Nederland. Dat deed hij samen met Bellissimo Z, een tienjarige Bamako de Muze x Chin Chin, gefokt door Patrick Sebrechts. Op woensdag reden de Junioren hun de eerste kwalificatieronde. In dit jachtparcours kwamen Thibeau en Bellissimo Z sterk voor de dag, waardoor ze meteen aan de leiding kwamen. Op vrijdag stond de teamfinale op het programma, waarin er over twee rondes gesprongen werd. De eerste ronde lieten Thibeau en Bellissimo Z één balkje optekenen, maar ronde twee legden ze alweer foutloos af. Het Belgische team Junioren eindigde uiteindelijk op een vierde plaats en ook individueel vertrok Thibeau vanuit de vierde positie naar de finale. Door opnieuw twee sterke nulrondes in de individuele finale op zondag, klommen Thibeau en Bellissimo Z van plaats vier naar het podium. Met slecht één balk op 5 rondes, gaat het Europees brons mee naar Sint-Katelijne-Waver.

Het Ierse team verzekerde zich van teambrons bij de Junioren. Hiertoe behoorden o.a. Ciaran Nallon met Cloe GP Z (Corrdino CH x Takashi van Berkenbroeck; f: Juan Varlos Hernandez) en Harrie Allen met Dancing Queen Z (Dulf van den Bisschop x Quintessence Z; f: Stal de Krochten). Voor Harrie Allen en Dancing Queen Z was er ook nog een individuele vijfde plaats.
 

Children

Louise Ameeuw startte met Lover Boy Z (Level Z x Aldatus) vanuit pole position aan de individuele EK finale voor Children. In deze reeks begonnen 10 kinderen vanuit een gedeelde eerste plaats aan de finale. Lover Boy Z is de halfbroer van de Z-hengst Take A Chance On Me Z (Taloubet Z) en werd 11 jaar geleden geboren bij Stoeterij Zangersheide. Deze kleinzoon van Levisto Z maakte geen enkele springfout in Zuidwolde. Jammer genoeg kregen ze één puntje voor tijd in de tweede finaleronde, waardoor ze net buiten de podiumplaatsen finishten. Thuisamazone Jorinde Dolfijn volgde op de vijfde plaats met Providence (oorspronkelijk: Amouage Black Z), een dochter van Air Jordan Z x Voltaire van fokker J.S. Ummels-van Gils uit Beemte-Broekland.
 

Young Riders

Het Belgische Young Rider team was goed voor zilver, waardoor Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof x Chellano Z; f: Stal Harrie Theeuwes) ook een EK-medaille overhandigd werden.

Benedikte Rie Truelsen en Cassina Z (Cassini I x Voltaire) finishten met het Deense team net buiten de medailles op plaats vier.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?