Beauville Z wint eerste wereldbeker in La Coruña

Dat Maikel van der Vleuten en Beauville Z op dreef zijn, mag wel duidelijk zijn! Nadat ze in Monaco hun eerste vijfsterren GCT Grand Prix wonnen, ontpopte Beauville Z zich tot een vaste waarde op het allerhoogste niveau. Sindsdien wonnen ze ook de GP van Ommen, werden ze derde in de GP van Maastricht en twee weken geleden was er nog een vijfde plaats in de wereldbekerwedstrijd van Madrid. Gisteren was alweer een mijlpaal in de carrière van Beauville Z, want deze bruine ruin van Bustique x Jumpy des Fontaines won zijn allereerste wereldbeker en dat op negen jaar! Uit 40 combinaties plaatsten 13 zich voor de barrage, waarin er opnieuw negen dubbel correct bleven. Beauville Z (f: Pascal Habets) galoppeerde in 36.94 seconden door de finish, een tijd die niemand verbeterde.

Andere rankingproeven

Gudrun Patteet en Kashmira Z (Kashmir van Schuttershof x Libero H; f: Paul Blomme) vormen amper 2 maanden een paar, maar verzilverden in La Coruña al een vijfde plaats in de 1.50m Longines rankingproef rechtsreeks op tijd.

In de 1.45m aangeschreven speedproef pakte de Turkse ruiter Omer Karaevli een zesde plaats met Cheston de la Pomme d'Or Z, een zoon van Chippendale Z x Contendro II die gefokt werd door Patrick Huyse.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?