Atome Z wint 1.50m-proef in Praag

De Global Champions Playoffs in Praag vormden het hoogtepunt van het voorbije GCT-seizoen. In de superfinale, met de 18 winnaars van de voorbije manches, kroonde Ben Maher (Explosion W) zich tot de absolute winnaar, door als enige de nul te behouden. Daniel Deusser en Scuderia 1918 Tobago Z waren na de eerste manche één van de vier combinaties die het parcours zonder strafpunten aflegden. Ook in de tweede manche leek het erop dat ze de eindmeet zonder strafpunten zouden kruisen, tot door een lichte touché op het C-element van de driesprong de plank onverbiddelijk naar beneden viel. Daniel Deusser en de zoon van Tangelo vd Zuuthoeve x Mr. Blue werden hierdoor verwezen naar de vijfde plaats. Na 8 strafpunten uit ronde één, legden Christian Ahlmann en Take A Chance On Me Z (Taloubet Z x Aldatus Z) de tweede ronde wel af zonder springfouten. Ze kregen enkel één tijdpuntje aangerekend en eindigden in totaal tiende.

Titouan Schumacher en Atome Z (Amadeus Z x Toulon) van Haras de Brimbelles pakten met 1,5 seconde voorsprong de 1.50m-proef met barrage in de O2-Arena in Praag. Harrie Smolders en Don VHP Z werden negende met één balk in de barrage. Daarnaast stuurde Simon Delestre Qopilot Batilly Z naar een tweede plaats in de 1.50m-proef met twee fasen. Qopilot is een zoon van Delestre’s voormalige topper Qlassic Bois Margot.

Verder was er nog een vijfde plaats voor Christian Ahlmann en Clintrexo Z in de 1.55m kwartfinale en thuisamazone Anna Helebrantova sprong naar een tweede plaats in de 1.35m speedproef met Epo van de Achterhoek Z, een achtjarige zoon van Echo van’t Spieveld x Wandor van de Mispelaere.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?