Aganix-zusjes op één en drie in Opglabbeek

Melanie Gelin presteerde weer sterk in het Limburgse Sentower Park. In de finale voor zevenjarige paarden werd ze zowel eerste als derde met de volle zusjes Attoucha Hero Z en Alana Hero Z, beide gefokt door Luc Henry en Gerry Marron.

Deze zevenjarige merries zijn nakomelingen van Aganix du Seigneur Z x Diamant de Semilly en hun derde moeder is niemand minder dan de elitemerrie Usha van ’t Roosakker. Attoucha Hero Z won op donderdag al een kwalificatiewedstrijd voor zevenjarigen. Zij raakte geen balk in Opglabbeek en in de finale was haar chrono van 38.25 seconden ongeëvenaard. Met Alana Hero Z reed Gelin eveneens een foutloze ronde. Ze klokten af in 39.67 seconden, goed voor plaats drie. Sofia Westborg deed er met Concordia Z (Chiquitano Z x Zandor Z) 0,02 seconden langer over, wat hen een podiumplaats kostte. Met hun tijd van 39.69 seconden werden ze vierde.

Maikel van der Vleuten eindigde met Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) driemaal op de vierde plaats, waaronder ook in de tweesterren Grote Prijs. Michael Greeve won met Turbo Z (Thunder vd Zuuthoeve x Renville) de derde GP kwalificatiewedstrijd, die eveneens een Longines rankingproef was.

De Franse ruiter Niels Tacken reed Chenna Z (Chablis I Z x Katell xx) naar een overwinning en een vierde plaats op 1.40m-niveau. Francisco Rocha uit Portugal zadelde C Berriz, van Coltaire Z x Naturel. Na een eerste plaats in de 1.35m proef met twee fasen op vrijdag, werden ze ook nog tweede in de speedproef op zaterdag. Gilles Dunon behaalde dezelfde resultaten met Cava Felinae Z (Centurio 22 x Toulon) in de proeven voor vijf- en zesjarigen. Lucy Struthers en de Asca Z-zoon Ascon Z (vm: Conan Z) werden de runner-ups in de 1.30m hoge speedproef.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?