Aganix du Seigneur Z, Asca Z en Zandor Z leveren laureaten in Lier

Angelika Hero wint bij de zevenjarigen

Tijdens de tweesterren kerst CSI in het Azelhof kroonden Christophe Vanderhasselt en Angelika Hero Z (f: Luc Henry) zich tot winnaars in de finalerubriek voor zevenjarigen. Met Christophe Vanderhasselt in het zadel verzamelde deze dochter van Aganix du Seigneur Z x Carthago Z in Lier enkel nulrondes en topklasseringen. Zo werd zij voordien ook al tweede en startte ze met een vierde plaats in de openingsproef. Die openingsproef voor zevenjarigen schreef Christophe Vanderhasselt eveneens op zijn naam met Pikap de Muze Z (Ponsee V x Tinka's Boy, f:  Joris De Brabander).

55 combinaties namen deel aan de afsluitende proef voor zevenjarigen, waarin heel wat Z-paarden goed scoorden. Zo was er ook nog een vierde plaats voor Arnaud Gaublomme met Irina de Sarlar Z (Inshallah de Muze x Querlybet Hero) en een vijfde plaats voor Stephanie Andries met de Zandor Z-dochter Zohra M Z (vm: Andiamo Z). Ook de foutloze barrages van Philip Gysbrechts met Ernie Of Greenhill Z (Emerald x Caretino) en van de Amerikaanse amazone Sayre Happy met Amor van Jonckhoeve Z (VDL Atlantic x Nagano) leverden hen een respectievelijke zevende en achtste plaats op.

Diadarco van Evendael Z wordt vierde in CSI2* GP

Driemaal dubbel foutloos en driemaal geplaatst, dat was de balans voor Koen Vereecke en Diadarco van Evendael Z (Diamant de Semilly x Darco) na hun optreden in Lier. Ze werden achtereenvolgens 13e, tweede (voor de Duitse Anna Maria Kuhlmann met Covergirl du Toultia Z) en sloten af met een vierde plaats in de tweesterren Grote Prijs. Koen klopte in deze GP zijn zoon Andres met 0,09 seconden verschil. Dieter Vermeiren finishte op de zevende plaats met Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof x Chellano Z). Arnaud Gaublomme liet ook alle balken omhoog met de achtjarige Plato de Muze Z (Plot Blue x Erco van 't Roosakker) maar een tragere chrono leverde hen de negende plaats op.

Asca Z zorgt voor tweede plaats in het 1.45m

Jay Liham uit Groot-Brittannië werkte met de Asca Z-zoon Aragon Z (vm: Karlstad, f: B. Welten)  de 1.45m speedproef foutloos af in 57.32 seconden. Het bleek een populaire chrono, want Georgia Tame die ook uit het VK komt, finishte in exact dezelfde tijd, waardoor ze beiden op de tweede plaats eindigden.

Op 1.40m-niveau pakte Neal Vanderwegen ook een tweede plaats met Isidoor J.H. Z (Indorado x VDL Corland) in de proef met twee fasen speciaal. Zus Liesje Vanderwegen eindigde op de vierde plaats met Cayenne JH Z (Calvaro Z x VDL Corland).

Een vierde plaats was ook het eindresultaat voor de Chileense ruiter Agustin Covarrubias en Zandro Z. Deze achtjarige nakomeling van Zandor Z x Carthago Z werd gefokt door Maurice Hermans en is de jongere halfbroer van Casallo Z (1.60m met Piergorgio Bucci).

Klasseringen in finales voor vijf- en zesjarigen

In de afsluitende rubriek voor vijfjarigen verzekerde Chloe Aston zich met Nanuchka van Berkenbroeck Z (Non Stop x Concorde) van de tweede plaats, nadat ze ook al derde werden in de openingsproef. Toen werd de tweede plaats ingenomen door Laura Blommaert met Nikita Eindeken Z (Numero Uno x Codex).

Niels Fockaert sprong met Crack de Nyze Z (Comilfo Plus Z x Quadrillo) naar een vierde plaats in de finale voor zesjarigen. Victor Bettendorf en Cosmos Z (Canabis Z x Cassini II) deden een seconde langer over hun tweede fase en werden achtste.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?