Aganix, Cicero en Dominator nakomelingen aangewezen voor verrichtingsonderzoek KWPN

Momenteel vindt de KWPN hengstenkeuring plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Voordat een springhengst daadwerkelijk wordt goedgekeurd bij KWPN, doorloopt hij een aantal selecties. Na de eerste, tweede en derde bezichtiging volgt er een verrichtingsonderzoek. Onder de 42 aangewezen springhengsten voor het verrichtingsonderzoek zijn er ook nakomelingen van Aganix du Seigneur Z, Cicero Z van Paemel en Dominator 2000 Z.

Alabama Shake AG Z is een zoon van Aganix du Seigneur Z uit een Spartacus-moeder, gefokt door A. Gisbertz uit Beek. Louis W combineert de springenen van Cicero Z met die van Mermus R. Deze bruine hengst werd gefokt door J.W. Greve en Willem Greve Sportpaarden uit Markelo. De Dominator Z x Hors La Loi II-nakomeling die door mag, heet Lambourgini. Zijn fokker is J. Van Kooten uit Montfroot.

Alledrie deze hengsten zullen deelnemen aan de 50 dagen durende aanlegtest waarbij de natuurlijke aanleg van de hengsten getest wordt. Tijdens het verrichtingsonderzoek worden de hengsten onder uniforme omstandigheden verzorgd en getraind door deskundige ruiters die ervaring hebben in het opleiden van jonge paarden naar toppaarden. Vervolgens geven de ruiters hun bevindingen weer aan de hengstenkeuringscommissie wat betreft hun gevoel over de hengst. In de beoordeling van het verrichtingsonderzoek wordt ook het stal- en trainingsgedrag van een hengst meegewogen. Als een hengst het verrichtingsonderzoek positief doorloopt, dan wordt hij goedgekeurd voor het KWPN.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?