44 Hengsten geselecteerd voor zondag

Het was een drukke dag vandaag in Lanaken, want maar liefst 103 hengsten toonden hun beste sprongen tijdens deze eerste dag van de Zangersheide voorjaarskeuring. Geen makkelijke opdracht dus voor de jury bestaande uit Heinz Meyer, Eric Levallois en Luc Tilleman. Uiteindelijk wisten 44 hengsten een ticket voor de tweede bezichtiging morgen te bemachtigen.

De eerste die zo’n ticket kreeg was nummer 1, Qing Qong Mxl, een zoon van Matisse de Mariposa uit een halfzus van de 1m60 springende Gamko S (Victoria Birdsall). Ook Dasko (CSI 1m60 - Sara Pappone), Un Ami-S (CSI 1m60 - Bert Prouvé), Luron Z (CSI 1m60 - Riley Newsome) en Raging Bull Vangelis S (CSI 1m60 - Nayel Nasser) komen uit dezelfde moederlijn als dit fokproduct van Pieter & Maria Merckx. Inmiddels is Qing Qong Mxl in eigendom van Max Doelger. De volgende hengst die groen licht kreeg was Look-O-Look Z, het nummer 4 en een zoon van de jonge Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof. Deze Look-O-Look Z werd gefokt door Robin Michelle Klootwijk en werd nu voorgesteld door JV-Horses. Ook het nummer 5, Dirty Harry Z, liet zich opvallen. Deze zoon van Dominator 2000 Z komt uit dezelfde moederlijn als Zidane D (CSI 1m60 - Marcel Ewen), Queen Of Dance (CSI 1m60 - Daniel Meech), Turbo R (CSI 1m60 - Peter Lutz), Caspar (CSI 1m60 - Koen Vereecke), VDL Kalusha (CSI 1m60 met Jur Vrieling), … Dirty Harry Z werd gefokt door L.F.M. Knoops en wordt nu voorgesteld door Anna Hoeve Horses BV. Ook het nummer 6, Le Président, wist de jury te bekoren. Deze zoon van Douglas VDL werd gefokt bij A. Lusseveld en is inmiddels in eigendom van Suus Kuyten Horses BV. Le Président kan daarnaast nog een mooie moederlijn voorleggen, want zijn grootmoeder Joyce is een halfzus van niemand minder dan Heartbreaker, die onder Peter Geerink en Grant Wilson wereldberoemd werd. Dat maakt deze Le Président tevens nauw verwant aan Top Gun (CSI 1m60 - Amy Millar) en Troebadoer S (CSI 1m60 met Gareth Neill). Vervolgens was het de beurt aan Dejan HMD Z, het nummer 8 om de jury te overtuigen. Dejan HMD Z werd voorgesteld door zijn fokker Henk Dierendonck. Naast zijn vader Diamant de Semilly is ook Dejan’s meoder niet van de minste: Cantona Z sprong zelf op 1m50 niveau onder Kristof Cleeren en ook Dejan’s halfbroer, Casper Z sprong tot 1m40 niveau onder Alexander Liefsoens.

Het nummer 9, Kristall van Sombeke Z, voorgesteld door Danny Salaets, is een zoon van Kannan uit een eveneens indrukwekkende moederlijn. Eric De Prez fokte hem uit een dochter van Walkure van Sombeke, die zelf op 1m50 sprong onder Wilm Vermeir. Andere bekende namen uit deze moederlijn zijn onder andere Ta Belle van Sombeke (CSI 1m60 - Jos Lansink), Glock’s London (CSI 1m60 met Gerco Schröder) en Golden Hawk (CSI 1m60 - Shane Breen) om er maar enkele te noemen. Het nummer 11, Liamant W VDL, gefokt door W Wijnen, is dan weer een zoon van Diamant de Semilly. Zijn moeder Zarina III is een halfzus van de indrukwekkende Explosion W, die onder Ben Maher moeiteloos op het hoogste niveau acteert. Ook Liamant’s grootmoeder, Untouchable, sprong zelf op het hoogste niveau onder het zadel van Robin vd Wetering. De hengst wordt tijdens deze keuring voorgesteld door Wijnen & VDL Stud. Over naar nummer 12, Qash van ‘t Vianahof. Deze zoon van By Cera d’Ick is een kleinzoon van de 1m50 springende Ghana (Peter Moloney). Zoals zijn naam reeds doet vermoeden is hij ook nauw verwant aan Inca Boy van ‘t Vianahof, die onder Edwina Tops reeds veel indruk maakte op het hoogste niveau. Maar daar stopt het niet: ook Dakota (CSI 1m60 - Callie Seaman), Alina van de Kornelishoeve (CSI 1m60 met Carlalberto Marchese) en Filou V D K (CSI 1m60 - Yuka Watanabe) komen uit deze moederlijn. Qash van ‘t Vianahof wordt in Lanaken voorgesteld door zijn fokker Jan Gosselin. Vervolgens was het de beurt aan nummer 16, Quickly van ‘t Zorgvliet Z, gefokt door Clarysse van Coppenolle om de jury te overtuigen. Deze zoon van Flipper d’Elle wordt voorgesteld door Stoeterij Zangersheide zelf én komt uit een beste moederlijn. Hij is een halfbroer van de 1m50 springpaarden Doree van de Moskifarm (Perry Geryl) en Hautesse van ‘t Zorgvliet (Mattias Ekeroth) en tevens nauw verwant aan For Joy van ‘t Zorgvliet, die internationaal reeds vele rubrieken won onder het zadel van Kevin Staut. Met Querido VG Z, het nummer 17, komen we bij de tweede Dominator 2000 Z-zoon die de jury kon overtuigen. Niet vreemd, want dit fokproduct van Alois Van Gorp is een halfbroer van de PAVO Hengstencompetitiekampioen voor 7-jarige paarden, Leandro VG! Daarnaast komen ook Jupiter VG, die onder Jérome Guery de Sires of the World won in 2017 en Gitania VG (CSI 1m60 - Olivier Philippaerts) uit deze moederlijn. Ook Querido VG Z werd voorgesteld door Stoeterij Zangersheide.

Het nummer 18, Little Fellow van Heechhiem, werd gefokt door Heechhiem BV en is een halfbroer van Heechhiem’s Cancun VDM die onder Albert Zoer op 1m60 niveau te zien is. Little Fellow is een zoon van Good Fellow VDL en komt tevens uit de moederlijn van VDL Empire (CSI 1m60 met Niklas Arvidsson), Bambi (CSI 1m55 - Amandine Gauderon) en Africa (CSI 1m50 met Hector Caro). Ook Cicero Z zijn nafok liet zich weer goed opvallen dankzij het nummer 19, Castillo Z. Dit fokproduct van Ruddy Bogaerts is een halfbroer van Nonstop Verte Z, die onder Natalia Pizano Diaz tot 1m40 niveau springt. Ook Herbe Verte (CSI 1m45 - Christophe Grangier), Apiatair Verte (CSI 1m40 - Jan Verellen) en Hendro (CSI 1m60 - Alvaro Munoz Escassi) komen uit deze moederlijn. Ook het fokproduct van Johannes Vollersen, namelijk nr 21, Quantico, kon een ticket voor zondag bemachtigen. Quantico is een zoon van de 10-jarige Quiran die onder Ebba Johansson op 1m45 niveau acteert. Quantico wordt nu voorgesteld door P.M.E.J Hendrix. Het nummer 23, Thio van T&L, zag het levenslicht bij ZG Dassel. Thio wordt voorgesteld door T&L NV en is een zoon van Toulon. Uit zijn moederlijn komen onder andere Acita 4 (CSI 1m60 - Lexi Ray), Io Speriamo Di Ca San Giorgio (CSI 1m60 - Giuseppe Rolli), Larissa X (CSI 1m50 - Steve Guerdat) en Cantiano (CSI 1m50 met Matteo Orlandi). Ook het nummer 24, Kingdom d’Ive Z, liet een goede sprong zien. Deze Kannan-zoon werd gefokt door Isabelle van Eeckhout die hem in Zangersheide voorstelt met VDL Stud. Kingdom d’Ive is een halfbroer van My Blue Pleasure D’Ive Z (1m45 - Maria Madenova) terwijl zijn moeder Fortunata d’Ive Z een halfzus is van de 1m50 springende Famoso d’Ive Z, die onder Sharn Wordley reeds onnoemelijk veel rubrieken op zijn naam wist te schrijven.

Ook Khaled Al Eid zijn fokproduct, het nummer 25 Q Layen, kreeg groen licht voor zondag. Deze zoon van Presley Boy komt uit de 1m40 springende Dalida van de Zuuthoeve, die op haar beurt weer de volle zus is van Candro van de Zuuthoeve, die met Brecht Bille tot 1m55 niveau sprong. Daarnaast komt ook HH Azur, die onder McLain Ward een tijd lang het beste paard van de WBFSH-ranking was, uit deze beste moederlijn. Vervolgens was het George Z die zijn grote kwaliteiten in de fokkerij liet zien. Zowel het nummer 26, Gran Turismo Z, als het nummer 27, Georgio vd Bisschop Z, wisten immers de jury te overtuigen. Gran Turismo Z werd gefokt door Ludger Grisphoever en is inmiddels in eigendom van Christian Ahlmann. Hij liet zijn oog op deze hengst vallen omwille van meerdere redenen: hij is niet alleen een zoon van George Z maar ook verwant aan Brunetti Z en de 1m60 springpaarden Ferrari VI (Steve Guerdat) en Balzac (Nigel Coupe)! Georgio vd Bisschop Z werd dan weer gefokt door Tom De Craene. Hij wordt inmiddels voorgesteld door Stoeterij Twinkeling en komt uit dezelfde moederlijn als het nummer 1, Qing Qong Mxl. Grootmoeder Wegina-S is in dit geval een halfzus van Nayel Nasser’s 1m60 springende Raging Bull Vangelis. Vervolgens was het de beurt aan het nummer 30, Baltic de la Vie. Deze zoon van Baloubet du Rouet wordt voorgesteld door fokker Haras de La Vie en komt uit een beste moederlijn: zo is Baltic niet alleen een halfbroer van de 1m60 springende Colore (Hans-Dieter Dreher) maar ook van Colora (CSI 1m50 - Theo Genn) en Quido van de Helle (CSI 1m45 - Constant Van Paesschen). Met nummer 32 trad er opnieuw een zoon van Diamant de Semilly aan. Lotto werd gefokt door M. Pluim maar wordt in Lanaken voorgesteld door Reinie Tewis. Lotto is een zoon van de 1m40 springende Bienvenue T (Hedda Wallin) en is zo verwant aan Uloubet du Pommes (CSI 1m45 - Marcel de Boer) en Ducato van Gwick (CSI 1m45 -Nicole Guillebeau).

Marcel Jacobs en Roshoeve NV stelden het nummer 34, Qurator vd Nachtegaele voor. Deze zoon van Echo van het Neerenbosch komt uit de 1m50 springende Kalinka van de Nachtegaele (Brecht Bille). Daarnaast is moeder Kalinka ook een halfzus van Ixy van de Nachtegaele die onder Maja Burnell op 1m45 niveau springt. Het nummer 36, Untouched LB, werd voorgesteld door fokster Lena Bieler. Hij is een zoon van de 7-jarige United Touch S uit een Cornet Obolensky-moeder. Stockholm van ‘t Roosakker Z, het nummer 40, brengt ons vervolgens weer bij dezelfde moederlijn als het nummer 9. Deze Stakkato-zoon is gefokt en in eigendom van Marc Kluskens en Luc Henry en heeft zoals zijn naam doet vermoeden een pedigree die bol staat van internationale topspringpaarden. Met Dorian Grey BR Z, het nummer 42, zitten we al aan de derde Dominator 2000 Z-zoon. Dorian Grey BR Z is een halfbroer van de 1m40 springende Darchello B (Denis Gouvea) en werd gefokt door R. U. Van Bommel. Inmiddels wordt de hengst voorgesteld door Team Nijhof. Over naar Stal de Krochten die met het nummer 46, Glenfiddich Special DK Z, een zoon van Glenfiddich VDL voorstellen. Hij komt daarnaast uit de moederlijn van Zazou III, die 1m60 sprong onder het zadel van Leona van der Merwe.

Het nummer 48, Quartz van de Eyckenhoeve, is een zoon van Cicero Z van Paemel. Hij werd door Stal de Eyckenhoeve gefokt uit dezelfde moederlijn van DHI Hindle die niet alleen op 1m60 niveau sprong, maar ook nog eens succesvol was in de eventing! Nummer 50, Kingsland vd Vlasrede Z, is een zoon van de jonge Kafka van de Heffinck. Hij werd gefokt door Steve Martens en komt uit een zeer bijzondere moederlijn! Kingsland vd Vlasrede Z is immers een halfbroer van Chidame Z, die dankzij haar goede prestaties onder het zadel van Pius Schwizer vorig jaar nog een tweede plaats behaalde in de Z-Ranking. Dat betekent tevens dat deze Kingsland vd Vlasrede Z ook nog eens heel nauw verwant is aan Clintrexo Z, die recentelijk alle zeges aan elkaar rijgt onder het zadel van Christian Ahlmann. Quality VL, het nummer 52, is dan weer een zoon van Canabis Z. Zijn, nog maar, 6-jarige moeder is al succesvol op 1m30 niveau en ook het 1m50 springpaard Fabiola S (Julie Demarquilly) komt uit de moederlijn van deze Quality VL. De hengst werd gefokt bij Jan Van Loco maar is inmiddels in eigendom van Nick Vrins en Bob Janssens. Met het nummer 54, Grand Amour, kan ook een zoon van Cornet Obolensky zich bij de lijst vervoegen. Overgrootmoeder Serenade d’Amour sprong zelf op 1m45 niveau onder Gabrielle Carneaux. Deze Grand Amour werd geboren bij Raoul Deschildre maar wordt nu voorgesteld door C.A.M. Van den Oetelaar. Met nummer 58, Chef of Flanders Fields Z, stellen we al de derde Cicero Z van Paemel-zoon voor. Dit fokproduct van Carla Nollens komt uit de moederlijn van de 1m60 springende Vigilant (Takashi Utsunomiya) en wordt nu voorgesteld door Mimerik BV.

Sir Grand Cru, nummer 60, is een zoon van Sir Obolensky Z. Deze grijze schone komt uit de moederlijn van Rio Grande (CSI 1m60 - Jenni McAllister) en werd gefokt door C.A.M. van den Oetelaar. Nummer 61, Energy van ‘t Breezerhof Z, wordt in Lanaken voorgesteld door Stal Brinkman & Blaauwgeers & Verver. Deze zoon van Emerald van ‘t Ruytershof werd gefokt door Wim Van Hoof en komt uit dezelfde moederlijn als Orlando die onder Dirk Demeersman succesvol op het hoogste niveau te zien was. Het nummer 65, Amadeus DV Z, brengt ons bij een fokproduct van Devos Stables. Deze zoon van Aktion Pur Z is een nazaat van niemand minder dan Just Me D, die onder Wouter Devos al talrijke rubrieken op 1m50 niveau wist te winnen. Just Me D is daarnaast ook de halfzus van Tekila D (CSI 1m60 - Pieter Devos), Echo D (CSI 1m60 - Lacey Gilbertson) en Gin D (CSI 1m60 - Pieter Devos) om er maar enkele te noemen. Kwazi des Mines T, het nummer 66, werd gefokt door Ludovic Haid en wordt nu voorgesteld door Stal de Eyckenhoeve. Deze zoon van Fetching des Mines komt uit dezelfde moederlijn als de 1m45 springende Florian de la Sauveniere (Cristoph Strobel). Rolf Hollenbeck stelt met het nummer 70, Quick and Easy, een zoon van Quick Star voor. Moeder E-Christel is op haar beurt een zus van de 1m60 springende Livorno 55 (Laurent van der Straten) en ook de 1m60 springende Pomerol TW (Thiago Rhavy de Sa E Silva) komt uit deze moederlijn.

Lacorda, nummer 72, is een zoon van Cassalco en een halfbroer van de 1m45 springende LF Kadeau (Tine Karin Refve). Daarnaast komt dit fokproduct van C.W. Frost uit de moederlijn van Breitling LS die onder Beezie Madden met veel furore de Wereldbeker Finale won in 2018! Maar daar houdt het niet op… Ook Cantacorda (CSI 1m60 - Eduoard Mathe), Lucero LS La Silla (CSI 1m60 - Karina Johannpeter) en Exacto LS (CSI 1m60 - Ilan Bluman) zijn nauw verwant aan Lacorda, die in Lanaken wordt voorgesteld door SHF Enterprises. Nummer 73, Tilleman S Z, brengt ons opnieuw bij een zoon van Toulon, ditmaal in eigendom van De Radstake. Dit fokproduct van P. Sleutels is een volle broer van Etoulon VDL die onder Jur Vrieling al succesvol op 1m50 niveau te zien is. Daarnaast springt zijn halfzus, Dereusa S, op 1m60 niveau onder Femke Courchaine. Knock Out, nummer 76, brengt ons dan weer bij een zoon van Berlin. Dit fokproduct van De Radstake BV wordt voorgesteld door Floris van Leuken. Knock Out komt uit dezelfde moederlijn als Belladonna, die met Henri Prudent tot 1m60 niveau sprong en ook Topsi (CSI 1m60 - Ulrich Kirchhoff) en Si Bella (CSI 1m60 - Tracey Wade) komen uit deze stam. Met het nummer 78, Allegro d’Or Z, komen we bij een zoon van Atomic Z die gefokt werd door Stoeterij Landetta. Hij komt uit dezelfde moederlijn als de 1m60 springpaarden Iowa (Emma Wester), Limminka (Emile Tacken) en Coco Bongo Boy (Otmar Eckermann) om er maar enkele te noemen. Allegro d’Or wordt voorgesteld door E.W. Breukink & Lu Lu Investments. Het nummer 79, Kai van het Schaeck Z, brengt ons bij de derde Kannan-zoon. Zijn grootmoeder is niemand minder dan Exquis Walnut de Muze die onder Harrie Smolders moeiteloos op het hoogste niveau acteerde. Dat betekent dat dit fokproduct van Perry De Winter familie is van een hele resem topspringpaarden zoals onder andere Vagabond de la Pomme (Penelope Leprevost), Narcotique de Muze II (Eric Lamaze), J’Adore van het Schaeck (Nicola Philippaerts) en ga zo maar verder. Het is Stal ‘S Heerwillems die de hengst voorstelt in Lanaken.

Met nummer 81, Panenka de Kalvarie, zijn we aangekomen bij een zoon van Comme Il Faut. Dit fokproduct van Stal De Kalvarie heeft ook een indrukwekkende grootmoeder, namelijk Electra van ‘t Roosakker. Zij sprong op het allerhoogste niveau onder Jos Lansink en is op haar beurt een kleindochter van de fantastische Usha van ‘t Roosakker. Nummer 84, Kingsboy S, is dan weer een zoon van Comme Il Faut’s vader, namelijk Cornet Obolensky. Dit fokproduct van H Van der Scheer is inmiddels ook in mede-eigendom van Schep International Trade. Kingsboy S komt uit dezelfde moederlijn als de 1m60 springpaarden Que Pasa 5 (Bartosz Adamus) en Vechta (William Funnell). Ook het nummer 102, Livano, is in eigendom van Schep International Trade. Dit fokproduct van A. Verhagen is een zoon van Falaise De Muze. Livano komt uit dezelfde stam als Ian Millar’s Play It Again (CSI 1m60) en is tevens verwant aan Boeve’s Montreux (CSI 1m50 - Anne Liza Makkinga) en Red Devil (CSI 1m50 - Edwin Smits). Tot slot wist ook het nummer 103, Quick Me v/d Roshoeve, de jury nog te overtuigen. Deze zoon van Echo van het Neerenbosch werd gefokt door de Roshoeve maar wordt inmiddels voorgesteld door Jeroen Blomen. zijn moeder Kiss me van Thiunas is een halfzus van Gigolo, die onder Sofia Larrea moeiteloos op 1m60 niveau springt. ook de 1m60 springende Kastar Hof ten Zoetendaele is trouwens verwant aan deze Quick Me v/d Roshoeve.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?