15 hengsten geselecteerd voor 2de dag in Deauville

In het Franse Deauville draait momenteel de hengstenkeuring van Z-France op volle toeren. Na een succesvolle eerste dag wist de jury bestaande uit Eric Levallois, Luc Tilleman en Heinz Meyer een selectie over te houden van 15 hengsten die morgen tijdens de tweede fase nog eens hun kunnen mogen tonen. 


De dag startte al goed dankzij nummer 1, Gentleman de Circee, voorgesteld door zijn fokker Caroline De Faucigny. Deze zoon van President x Le Tot de Semilly komt uit de moederlijn van Idalpha de Loiseliere (CSI 1m60 met François Bossu), Lolita de La Loge (CSI 1m60 met Roger-Yves Bost) en Fandagno X (CSI 1m60 met Gianpaolo Cinti). Ook nummer 2, Glasgow de Riverland, een zoon van L’Arc de Triomphe x Diamant de Semilly voorgesteld door fokker SCEA Riverland, mag morgen opnieuw zijn kwaliteiten tonen. Glasgow komt ook nog eens uit een hele goede moederlijn: hij is nauw verwant aan CEVO Itot du Chateau (CSI 1m60 met Edwina Tops-Alexander), Calimero of Colors (CSI 1m60 met Ivan Camargo), Tinka’s Hope (CSI 1m60 met Demi van Grunsven), Amande du Chateau (CSI 1m60 met Sebastien Pellon Maison) en ga zo maar verder. De volgende hengst die de jury wist te overtuigen om morgen terug te komen was het nummer 7, Cacharel de Muria Z. Deze zoon van Contendro I x San Remo wordt voorgesteld door zijn fokker Barcelo Matthieu en komt uit de moederlijn van Chanel Z (CSI 1m45 met Lorenzo de Luca) en W Piccolini (CSI 1m45 met Farhang Sedeghi). Ook nummer 8, Garou des Forets deed het naar behoren. Garou des Forets wordt voorgesteld door Fabrice Paris, tevens zijn fokker. Deze zoon van Cornet Obolensky x Uganp Sitte is dan weer verwant aan VDL Zirocco Blue (CSI 1m60 met Jur Vrieling) en Nicos de la Cense (CSI 1m60 met Niall Talbot).

 
Vervolgens was het het nummer 12, Globe de Riverland, een zoon van Aldo du Plessis x Kannan gefokt door SCEA Riverland, die de jury wist te bekoren. Ook hij voert speciale genen, want hij komt uit dezelfde moederlijn als niemand minder dan Quidam de Revel (CSI 1m60 met Hervé Godignon)! Het nummer 14, Chaccotino Z, zorgt dan weer voor de aanwezigheid van het waardevolle Chacco-Blue bloed. Chaccotino Z werd door Henri Combes gefokt uit een moeder van Caretino en wordt nu in Deauville voorgesteld door C&G Horses. Het nummer 15, Burberry DK Z, kan hele speciale papieren voorleggen. Deze zoon van By Ceira d’Ick, gefokt door Haras d’Ick, komt uit Teekitiezzie de Muze, een dochter van For Pleasure die zelf op 1m45 niveau sprong onder Cedric Bellanger. Zij gaf reeds drie internationale nakomelingen met Go Easy de Muze (CSI 1m60 met Darragh Kenny), Hocus Pocus de Muze (CSI 1m55 met Harrie Smolders) en Iceman de Muze (CSI 1m60 met Riley Schuyler). 
 
Over naar nummer 18 dan, Diamo de l’Anglissant Z. Deze Dominator 2000 Z-zoon werd gefokt door Eric & Johanna Herbeuval en wordt nu voorgesteld door Jauris Tamssom. Langs moederszijde zien we het bloed van Broere Pacific en ook Samorkus (CSI 1m45 met Dirk Demeersman) en Unamorka FZ BZ (CSI 1m45 met Carlo Codecasa) zijn familie van deze Diamo. Ook het tweede fokproduct van Fabrice Paris, namelijk nummer 20, Glamour des Forets, mag morgen opnieuw in de ring aantreden. Deze zoon van Contendro I x Le Tot de Semilly is een halfbroer van de 1m60 springende Ulysse des Forets (Steve Guerdat) en de 1m55 springende Unanime des Forets (Louis Bouhana). De tiende hengst die door de jury uitgenodigd werd voor morgen is het nummer 23, Gold de Riverland. Net als Glasgow de Riverland is deze zoon van L’Arc de Triomphe gefokt en in eigendom van SCEA Riverland. Ditmaal zien we langs moederszijde het bloed van Cumano: moeder Roumba Sange liep zelfs zelf op CSI 1m40 niveau onder het zadel van Roger-Yves Bost. Ook nummer 24, Happy Dream de Septon, gefokt en in eigendom van Val de Somme SPRL, deed het goed. Deze zoon van Happy Felix Hero Z x Nabab de Reve heeft als grootmoeder de fantastische Reine-Fee des Hazalles die onder Fabienne Daigneux-Lange op 1m60 niveau sprong. Dat maakt moeder Dream-Fee Hazalles een halfzus van Vanues d’Fees des Hazalles (CSI 1m60 met Eve Jobs), Clever Fee des Hazalles (CSI 1m50 met Ugo Berrittella) en Baby Fee des Hazalles (CSI 1m50 met Fabienne Daigneux-Lange).

Met het nummer 29, Titan Z, werd een zoon van Taloubet Z x Bout d’Zan II voorgesteld door fokker Virginie Pare. Ook nr 31, Charly de Will, mag morgen terugkomen. Deze zoon van Casall ASK x Cornet Obolensky werd gefokt door Jürgen Hattebuhr en wordt nu voorgesteld door Patrick Beudot. Hij komt uit dezelfde moederlijn als Commissario, die onder Julien Epaillard op het hoogste niveau sprong. Het nummer 32, Finger des Cabanes, is een zoon van Cirus des Cabanes x Jus de Pomme. Zijn moeder, Jans des Fontaines, gaf in combinatie met Lando al het 1m60 springpaard Quicky des Fontaines (Mohamad Joubarani). Daarnaast komt ook Oscar des Fontaines (CSI 1m60 met Sara Vingralkova) uit deze moederlijn. Jean François Coursaud staat te boek als fokker, maar inmiddels is ook SARL V&C Angot in mede-eigendom. De laatste hengst die morgen nog eens indruk mag proberen te maken op de jury is het nummer 35, Pistoia du Bois. Deze Indoctro x Kashmir van Schuttershof-zoon komt uit de volle zus van Reveur de Hurtebise die onder Kevin Staut al meerdere 1m60 rubrieken wist te winnen. Hendrik Vandorpe is de fokker en voorsteller.
 
Tot slot is er één hengst die vandaag wel al zijn definitieve goedkeuring kreeg. Het gaat hierbij om Vancouver de Lanlore, een 10-jarige zoon van Toulon x Le Tot de Semilly. Vancouver de Lanlore werd gefokt door Anne Dafflon en loopt op het hoogste niveau onder het zadel van Penelope Leprevost. Twee weken geleden werd het duo nog tweede in de CSI3* Grand Prix van Offenburg terwijl ze in de Wereldbeker van Lyon één strafpuntje tijd lieten noteren, nadat ze daags tevoren ook al foutloos sprongen in de CSI5*-W Grand Prix van Lyon!
 
In totaal werden er vandaag 49 hengsten voorgesteld.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?